Dagschotels 10/12/2018

Gebakken speklap met rode bietenstamppot en jus €5,-

Gemarineerde kippendijen met romige pasta, gegrilde groenten en basilicumroomsaus €8,50

Geitenkaas omwikkeld met prei, met spinazierisotto en roodlof salade €15,75

 

 

 

 

 

Broodje van de week:

Boerenbrood met oude kaassalade en rucola €6,75

Soepen:

Erwtensoep met Livar scharrelvlees of uiensoep €4,50

Actueel

 

Agenda

december

Pam & Friend

zondag 23 december

Angel Pam MacBeth en Wim van de V(l)iert (altijd feest)

Pam Macbeth, de in Amerika als bekend staande ‘blond Nashville angel’, zal op zondag zondag 30 december, een optreden bij cafė de Wijnhaven in Delft verzorgen. De Amerikaanse zangeres die optrad met onder andere Jerry Lee Lewis en in shows van bijvoorbeeld Jerry Springer is sinds het begin van deze eeuw gelukkig ook actief in Europa.

Macbeth toerde o.a. door Schotland, België, Denemarken, speelde op festivals in Lithouwen en Spanje en is een veel gevraagd countryzangeres bij gerenommeerde bands op grote podia..

Toch schuwt ze het clubcircuit niet en juist in Nederland, waar ooit haar Europa tour van start ging, wil ze incidenteel graag optreden op ‘bijna’ akoestische wijze tussen, of gewoon op een stoel dicht bij, haar publiek. ‘Lovely, the warmth and the enthousiasm in the typical small dutch bars’ vertelt Pam Macbeth, als je haar vraagt hoe zij het ervaart om als artiest van grote podia, op te treden in een kleine donker bruine bar.

Voor het optreden in de Wijnhaven Delft zal Pam begeleid worden door gitarist/zanger Wim van de Vliert. Hij neemt een groot deel van de muzikale begeleiding op zich. Wim toert veel met countrymuzikanten langs theaters, speelde o.a. bij Danny Vera en produceert een heel eigen geluid.

Het duo heeft een speciale kerstshow voorbereid.

Kerst!

dinsdag 25 december

Op 1e & 2e kerstdag serveren we bij de wijnhaven een heerlijk buffet, maar je hoeft niet op te staan!

We serveren dit gewoon op tafel!

 De brunch bestaat uit: 

Croissants, boerenbrood, kerststol

Pompoensoep of truffel-champignonsoep

Spiegelei of Eggs benedict

Echte boter , huisgemaakte Jam & stoofpeertjes

Oude & jonge Rotterdamse kaas

Carpaccio met truffelmayonaise,  rucola en oude kaas

Gravad lax  (zalm gemarineerd in wodka, mosterd dille)

Livar zachtgegaard en dungesneden. 

 

Alleen op reservering, vanaf 11.30 uur.

Vanaf 2 personen, €19.50 p.p.

Vegetarisch is geen probleem.

Kindermenu aanwezig.

 

 

 

Marius feat. Kees Kingsize

zondag 30 december

Eindejaar nostalgie met 2 grote namen

Kees Kingsize is in de  muziekscene geen onbekende. Deze muzikale duizendpoot beheerst vele stijlen en ziet een hoog Swing-gehalte altijd als een must.

Unieke gitarist-zanger Kees Kingsize speelt Swing en Blues alsof hij t zelf uitgevonden heeft! (Volkskrant 2012). Beïnvloed door gitaristen als T-Bone Walker, Lonnie Johnson, Hendrix en Django Reinhardt werd zijn smakelijke, expressieve, economische en in essentie coole Blues een begrip bij heel veel muziekliefhebbers.

Accordeonist /Pianist  Marius  Bos speelt in diverse samenstellingen oa met Frenk van Meeteren , Arthur Ebeling , Swamp, Bluezofeel ( Nicko Christiansen) en begeleidt in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam  in een maandelijks programma met de Bayou Mosquitos artiesten van naam zoals Jelka van Houten, Tim Knol, Leonie Jansen, Joris Linssen e.v.a.

Kingsize en Bos combineren soms hun kwaliteiten op muziekgebied, wat leidt tot grootse niet te beschrijven momenten, unieke momenten die je niet wil en mag missen.

 

januari

Johnson & Johnson

zondag 06 januari

Faffa en Fonzie Johnson ontmoetten elkaar op een regenachtige dag in Mei. Hun gedeelde liefde voor muziek zorgde meteen voor een connectie. Ze hadden beiden wat instrumenten, liedjes en een stem. Een band beginnen leek de enige logische keuze. Ze vullen elkaar aan als yin en yang, regen en zon, fish and chips. 
In hun muziek zijn flarden blues, country en folk terug te vinden. Gitaren, percussie, melodica en veel harmonieuze samenzang. Van rauw en gepijnigd tot lieflijk en ingetogen, met liedjes die gaan over liefde en een wereld waarin humor en zelfspot niet ontbreken.

Een beetje muziekkenner in Delft herkent in het duo twee muzikanten van de succesvolle band Mamma Franko!.

Het duo speelt op zondag 6 januari bij de Wijnhaven in Delft in en nieuwjaarsreceptie-achtige sfeer. Het optreden start om 15.30 uur en is gratis te bezoeken.

Walter & Kiers

zondag 20 januari

Walter and Kiers

Ron Walter, muziekdocent en een van de zangers/ gitaristen van de befaamde voormalige Delftse Zappa Tribute band Cuccurillo Brillo Brullo, weet z’n passie voor de soul en funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven  onder de artiestennaam Walter and friends.

In formaties van 2, 3 of 4 personen speelt Walter samen met muzikanten van grote naam.

En om ons nu op een lekkere muzikale manier door die lange lange wintermaand januari heen te helpen speelt Walter samen met de 2 meterlange lange sax koning Wouter Kiers.

De winter kan niet meer mis met deze grote jongens met die meeslepende muziek!

Walter and Kiers spelen zondag 20 januari vanaf 15.30 bij de Wijnhaven te Delft

 

 

februari

Gildor Music

zondag 10 februari

Gildor Music

Gildor is een gitarist, zanger, drummer en songwriter uit Utrecht.

In 2016 won hij enkele singer-songwriter wedstrijden, en verzamelde een band om zich heen die ondertussen is uitgegroeid tot 'Tapestries'. Dit meest recente psych-rock project is een vertakking van de liefde voor Afrikaanse desertblues. 

Voor het akoestische project is Gildor nieuwe songs aan het opnemen, om komend jaar de eerste EP 'Offshore' op te volgen met een nieuwe plaat. Akoestisch speelt Gildor samen met gitarist en tevens zanger Music-Mate. Verwacht in deze duo-set een fijne mix van americana, blues en dromerige folk. 

Gildor Music. Zondag 10 februari vanaf 15.30 uur in de Wijnhaven Delft.

Blues Festival

vrijdag 22 februari

Affligem Blues Festival

The Missisissippie Kings

Deltablues met een complete band? Dat zijn de Missisissippie Kings! Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie. Opgericht begin 2013 en bestaande uit ervaren muzikanten met een grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede blues bands. Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, zanger/bassist Ton Toben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek. Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische BJ Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen. Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden als Robert Johnson, Bukka White, Missisissippie Fred McDowel en Robert Lee Burnside.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 23 februari
Big Jake and the Two-Timers

Deze enorme ervaring van de bandleden (gezamenlijk zo'n 100 jaar, bijna 15.000 optredens, ruim 20 cd's/lp's) weerhoudt hen er echter niet van om elke keer weer de voering uit hun laarzen te spelen. Met een gevarieerd repertoire, dat dus gebaseerd is op de blues. Maar met evenveel gemak worden er uitstapjes gemaakt naar aanverwante stijlen als rock 'n roll, tex-mex en country. Wat resulteert in een bruisende cocktail van snake-leather shuffle 'n roll blues. Big Jake heeft als zanger/frontman van The Fake Brothers bijna alle bluespodia in Nederland bespeeld, en een flink aantal van de rest van Europa en de USA. Met the Two-Timers heeft hij zich omringd met muzikanten die eveneens gepokt en gemazeld zijn in bands als the Crocats, Captain Gumbo, Toontje Lager en The Bill Collectors.

    

Zondag 24 februari
Koenen Blues Mobiele Brigade
Blues best. Zo kan je deze formatie wel omschrijven. De centrale man bij deze band is de Leidenaar Chris Koenen, die veel bekendheid vergaarde met de band 'Men at Blues' en zeer gewaardeerd begeleider van de bekende Nederlands-Amerikaanse Country zangeres Pam McBeth.

 

Tijdens het Blues Festival Delft speelt zanger gitarist Koenen samen met contrabassist Peer. Peer, Peter Wassenaar, bespeelt de zware snaren op fantastische wijze en speelt bij en met vele bekende muzikanten door het hele land. Nog een extra dimensie bij de Blues Mobiele Brigade is muzikaal gigant Harm van Steen. Hij hanteert de pedal steel, banjo, viool, piano en ook nog eens zijn eigen stem.

 

Een middagje rauwe blues!