Meer dan redelijke prijzen voor meer dan redelijke gerechten. Bediening erg vriendelijk en vlot. Zeker eens terug. Benieuwd naar de daghap voor 5 piek...

Quote van Jan!

Dagschotels 17/12/2017

Pikante kip curry met gemengde groenten en witte rijst €5,-

Gebakken schnitzel met zoetzure koolsla, groene kruiden, krieltjes en peterselie crème fraîche €8,50

Gebraden lamsbout met peterseliemousseline, rode paprika chutney en Portjus €15,75

Soep van de dag

Huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek €4,50

Broodje van de week

Ciabatta met geitenkaas, honing, rucola en pijnboompitten uit de oven €6,50

 

Actueel

 

Agenda

december

Pam & Chris

zondag 17 december

Chris(tmas) & Angel Pam

Pam Macbeth, de in Amerika als bekend staande ‘blond Nashville angel’, zal op zondag 17 december, een optreden bij ona in de Wijnhaven verzorgen. De Amerikaanse zangeres die optrad met onder andere Jerry Lee Lewis en in shows van bijvoorbeeld Jerry Springer is sinds het begin van deze eeuw gelukkig ook actief in Europa.

Macbeth toerde o.a. door Schotland, België, Denemarken, speelde op festivals in Litouwen en Spanje en is een veel gevraagd countryzangeres bij gerenommeerde bands op grote podia..

Toch schuwt ze het clubcircuit niet en juist in Nederland, waar ooit haar Europa tour van start ging, wil ze incidenteel graag optreden op ‘bijna’ akoestische wijze tussen, of gewoon op een stoel dicht bij, haar publiek. ‘Lovely, the warmth and the enthousiasm in the typical small dutch bars’ vertelt Pam Macbeth, als je haar vraagt hoe zij het ervaart om als artiest van grote podia, op te treden in een kleine donker bruine bar.

Voor het optreden in de Wijnhaven zal de Leidse bluesgitarist Chris(tmas) Koenen een groot deel van de muzikale begeleiding op zich nemen.

Het duo heeft een speciale kerstshow voorbereid.

Pam MacBeth, kerstcountry & blues. Zondag 17 december vanaf 15.30 uur, toegang gratis!

 

Johnson & Johnson

zondag 24 december

Johnson & Johnson: Kerstmiddag Wijnhaven

Faffa en Fonzie Johnson ontmoetten elkaar op een regenachtige dag in Mei. Hun gedeelde liefde voor muziek zorgde meteen voor een connectie. Ze hadden beiden wat instrumenten, liedjes en een stem. Een band beginnen leek de enige logische keuze. Ze vullen elkaar aan als yin en yang, regen en zon, fish and chips. Klaar om hun muziek aan de wereld te laten horen.

In hun muziek zijn flarden blues, country en folk terug te vinden. Gitaren, percussie, melodica en veel harmonieuze samenzang. Van rauw en gepijnigd tot lieflijk en ingetogen, met liedjes die gaan over liefde en een wereld waarin humor en zelfspot niet ontbreken.

Een beetje muziekkenner in Delft herkent in het duo twee muzikanten van de succesvolle band Mamma Franko!

Het duo speelt op zondag 24 december in een kerstachtige sfeer. Het optreden start om 15.30 uur en is gratis te bezoeken.

 

25 december en 26 december Kerstontbijt bij de Wijnhaven

maandag 25 december

januari

Walter&Friends

zondag 07 januari

Walter and Friend(s) bij Wijnhaven Delft

Ron van der Kraan, een van de zangers/ gitaristen van de befaamde Delftse band Cuccurillo Brillo Brullo, weet z’n passie voor de soul en funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven  onder de artiestennaam Walter and friends.

In formaties van 2, 3 of 4 personen speelt van der Kraan samen met muzikanten van grote naam.

En laten we ’t gewoon maar verklappen de 2 meterlange sax koning Wouter Kiers doet in ieder geval gewoon mee!

Het jaar 2017 kan al niet meer mis met deze grote jongens in de fijne muziek!

Walter and friend(s) spelen zondag 7 januari vanaf 15.30 bij de Wijnhaven te Delft. Toegang is gratis.

Uncle Vernon. Tribute to Tom Waits

zondag 21 januari

Uncle Vernon is een Tom Waits tribute band , gestart in 2013. De band is in het leven geroepen ​​om een show neer te zetten op de internationale ' Stray Dogs Gathering ' in Nederland in juli 2013. De Stray Dogs is een ondergrondse wereldwijde aansluiting van Waits volgelingen. De bijeenkomst van  2013 vond plaats in een Waits - waardig Nederlands boothuis. Omgeven door oude schepen op aanhangwagens , garage uitrusting en geuren van roestende staal en dieselolie ... echt een legendarische avond. "Een eerbetoon aan de man met de hoed , van kroeg liederen tot walzen die je kan meefluiten!"

Uncle Vernon speelt op zondag 21 januari van 15:30 - 18:00 uur bij de Wijnhaven. Entree is gratis.

februari

Bluesfestival 2018! Wouter Kiers Band

vrijdag 16 februari

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Naast de enorme reeks van bands waar Kiers mee werkt en heeft gewerkt houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van jazz, blues, funk en rock ‘n’ roll weet neer te zetten. De bands waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard luid en duidelijk aanwezig is, vergeet je niet snel. De meest bekenden daarvan zijn de bands “Kiers & de Vries” (1998 - 2005) en natuurlijk “Blood Sweat & Kiers” (2005 - 2015). Sinds de zomer van 2015 ontstond weer een kiersverse nieuwe formatie tijdens zijn hot steaming “Sax on the Beach” sessions in stranttent Pier 32 te Den Haag. Met de veelzijdige gitarist en zanger Toine Scholten, oudgediende(Kiers& de Vries) Robin Koerts op basgitaar en één van neerlands topdrummers Satindra Kalpoe heeft Kiers wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld die indruk maakt tot op het bot!!

 

Bluesfestival 2018! The Highway R&B Gang

zaterdag 17 februari

Blues van the Gang is niet zomaar blues.

De stijl van de Gang laat zich merendeels typeren als Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de ”Gang” een bron van inspiratie zijn.

 

De muziek onderscheidt zich doordat er geen ellenlange gitaar- of harmonicasolo’s gespeeld worden of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden grote afwisseling qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral het speelplezier en enthousiasme van de bnadleden. Er wordt bijna in een rauwe ruk een programma neer gezet van 3 uur lang.

 

Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, "duidelijk geen band van dertien in een dozijn".

 

De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.

 

De "Gang" is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt. De band speelt veel in het oosten van het land en Duitsland en komt in februari speciaal voor het Delftse Bluesfestival naar de randstad toe.

 

Zaterdag 17 februari speelt the Highway R&B Gang vanaf 22.00 uur in de Wijnhaven Delft. Gang Bang!

BluesFellas, opgericht in 2006, is een formatie van zeer ervaren muzikanten die zorgt voor een
volwassen sound met heel veel soul. Met de komst van drummer Mels Bol (ex Cuby and the
Blizzards) is de formatie weer compleet voor 2017. Met een cross-over van ’50-ies Country blues,
’60-ies Chicago blues met een vleugje West Coast ’n Swing, vermengd met een licht funky sausje
wordt eer gedaan aan Muddy Water, Howlin’ Wolf, Ray Charles en vele anderen…
De band is een graag geziene gast op vele nationale blues podia en toert onafgebroken de
spaanders uit het podium!
Een avondje onvervalste Blues ’n Swing is een avondje BLUESFELLAS! Eerder te zien op oa.
Schollevaar Bluesfestival, Brielle Blues, Culemborg Blues, Finalist Dutch Blues Challenge 2012
en op 18 februari de band die in de Wijnhaven te Delft vanaf 22.00 een spetterende blues
bijdrage levert aan het Delftse Bluesfestival 2017.

 

 

 

Blues festival 2018! The Men Unplugged

zondag 18 februari

Het semi-akoestisch Blues Duo The Men Unplugged speelt (h)eerlijke blues met afwisselende solo en duo nummers. Gerrit van der Spaan zingt en speelt gitaar. George Reijnders hanteert de bluesharp. Oerblues ontstaat als Amsterdammer Gerrit en Hoofddorper George samen aan de slag gaan.

De uitgebrachte cd ‘On the Road’ is een treffende weergave van een dot unplugged blues zoals het hoort te zijn.

The Men Unplugged speelt op blueszondag 18 februari in de Wijnhaven Delft. Gratis en start is 15.30 uur.