Tree
wijn

Koningsdag Festival

Dit jaar organiseert De Wijnhaven op Koningsdag een heus festival! Op 27 april tussen 14:00 en 20:00 uur nemen we je mee op een muzikale reis door de tijd!

Fleetwood Maniacs openen het bal! Deze nieuwe band bestaat uit een groep gepassioneerde muzikanten uit Delft, beïnvloed door de ongeëvenaarde en legendarische muziek van Fleetwood Mac. Het is de combinatie van het geheel die hun geweldige songs laat spetteren. Fleetwood Maniacs zijn in de ban van deze Amerikaans/ Engelse jaren 70 band en dat is goed te merken als zij het podium betreden. Met zorg samengesteld repertoire en tot in detail uitgezochte partijen worden met passie op het podium tot leven gebracht. Je zou kunnen zeggen dat de muziek van Fleetwood Mac ’schuurt’ en dat doet het bij Fleetwood Maniacs ook. Nummers zoals Go Your Own Way, Dreams, Everywhere, Second Hand News, Don’t Stop, Landslide en nog veel meer kun je zeker verwachten. Kortom een muzikaal feestje is gegarandeerd!

Als afsluiter zal de band Radio Venus, bestaande uit Rene Bubberman, John Kalkman en Stefan Flik (muzikale maten uit DoggyBag en Radio Piano) samen met zangeres Kirsten Buist (bekend van Venus Envy), het podium betreden. Maar dat gaat niet gebeuren zonder de inbreng van de zeer gewaardeerde muziekvrienden Guus Mentink (bekend van Guz & Friends en Mixed Emotions) en Gert-Jan Danenberg (bekend van Dann Hill). Zij zullen de brug maken van de Fleetwood Maniacs naar Radio Venus en verdienen daarom een mooie plaats in het programma met verrassende songs om de boel aan elkaar te knopen. We verklappen nog niets!

Radio Venus is vorig jaar ontstaan als project, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vaste band die voor de muzikanten voelt als thuiskomen. De eensgezinde muzieksmaak en de drang om lastige muzikale uitdagingen samen aan te gaan hebben een uitdagend en verrassend repertoire tot gevolg gehad! Op Koningsdag gaan ze volle bak elektrisch aan de gang met originele rocksongs die iedereen kent maar niemand speelt. Het repertoire bestaat uit eigenwijze liedjes van Muse, the Killers, Radiohead, Soundgarden, Jeff Buckley, U2, David Bowie, Queen en ander moois.

En uiteraard weet je maar nooit wie er verder nog aanschuiven…

WIJ web koningsdag header2